Blog /

31

december

2016

30

maart

2015

Mobielvriendelijke website bepalend voor uw positie in de zoekresultaten vanaf 21 april

30 maart 2015

Vanaf 21 april is het feit of uw website ‘mobielvriendelijk’ is, een bepalende factor voor uw plaats in de zoekresultaten van Google. Google kondigde dit eerder aan in een bericht van 25 februari. Een zaak van belang, want dit jaar zal het mobiele internetverkeer waarschijnlijk het verkeer via desktop computers overtreffen.

Waar moet uw website aan voldoen

Naast zaken als fontgrootte, interlinie en bijvoorbeeld de grootte van de touch-elementen, is het essentieel dat uw website responsive is. Bij een responsive website wordt de lay-out automatisch aangepast aan de breedte van het apparaat waarop deze bekeken wordt. Onderstaande filmpje illustreert duidelijk, wat hiermee bedoeld wordt.

Is uw website mobielvriendelijk?

Google heeft een handige tool ontwikkeld om te bepalen hoe mobielvriendelijk uw website is. Voer eenvoudig het adres van uw website in en uw website wordt geanalyseerd.

Test uw website

 

Reageer

08

februari

2015

Oplossing voor het verkeerd schalen van SVG bestanden in Internet Explorer

8 februari 2015

IE9, IE10 en IE 11 schalen SVG bestanden niet juist wanneer ze zijn toegevoegd middels een img tag als de viewbox, width en height attributen in het SVG bestand zijn gespecificeerd.

Een handige oplossing op basis van CSS is onderstaande code. Het SVG bestand wordt nu proportioneel geschaald op basis van de grootte van zijn container.

/*
* [1] IE9
* [2] IE10+
*/
/* 1 */
img[src*=".svg"] {
width: 100%;
}
/* 2 */
@media screen and (-ms-high-contrast: active), (-ms-high-contrast: none) {
img[src*=".svg"] {
width: 100%;
}
}

Reageer

06

februari

2015

Friesland heeft zijn eigen .frl domein

6 februari 2015

Fries FRL domein

Friesland heeft zijn eigen .frl domein. Vanaf 2 februari 2015 is het voor iedereen mogelijk zich hiervoor in te schrijven. Friese bedrijven, organisaties en Friese inwoners hebben tijdens deze introductiefase een streepje voor. Op 2 april worden de domeinen toegekend en kan het nieuwe .frl domein in gebruik worden genomen.

Vanaf 14 april zijn de .frl domeinen algemeen beschikbaar en gebeurt de toekenning niet meer op basis van ‘Friese voorrang’ maar op basis van wie het eerst komt.

Als Fries bedrijf heeft Noord Media alvast het domein noordmedia.frl laten vastleggen. U kunt uw eigen .frl domein claimen via https://registreer.frl/.

2 Reacties

16

januari

2015

WordPress onderhoud

16 januari 2015

WprdPress onderhoudscontractNet als uw auto, heeft ook uw WordPress website onderhoud nodig. Gebeurt dit niet of te laat dan wordt het risico vergroot dat uw website gehacked wordt en door Google aangemerkt wordt als niet veilige website. Voor uw provider is dit feit vaak een reden om uw website offline te halen omdat deze overlast veroorzaakt op hun servers. Om dit te voorkomen kunt u sinds kort bij Noord Media een WordPress onderhoudscontract afsluiten.

Meer informatie over ons WordPress onderhoudscontract

Reageer